Voor kenners en ontdekkers

Uitgelicht

Coquilles en kaviaar Anna Dutch Gold

€ 23,-

Carpaccio van coquilles geserveerd met Anna Dutch gold kaviaar, topinamboer met zuivere olijfolie, crème van zeewier en boeren yoghurt.

Garnalen kwartet

€ 19,-

Proeverij van gepelde dagverse Zeeuwse garnaaltjes, gratin met gruyere, kroketje van garnaaltjes en dragon, kopje bouillabaisse zoals in Zuid-Frankrijk, cocktail van garnaaltjes met likje echte mayonaise.

Beef Wellington ``Specialiteit uit de keuken van Jan``

€ 32,-

Onze klassieker: Beef Wellington van runderhaas met duxelles van blanke champignons en paraham volgens traditionele wijze gebakken in roomboter korstdeeg geserveerd met saus demi-glace.

Een avond vol culinaire verleiding voor een vriendenprijsje?

Elke eerste donderdag van de nieuwe maand serveren wij het zeer populaire vriendenprijsje menu voor maar € 32,50. Als u zeker wilt zijn dat u een tafel heeft, raden wij u aan tijdig te reserveren, de belangstelling is zeer groot.

Specialiteiten Menu

Om te beginnen

Om te beginnen welkomst hapjes van parmezaan krakelingen, zoet-zuur van snoeptomaatjes en tuilles op provençaalse wijze.

Amuses

Twee verleidelijke mondvermaakjes.

Voorgerecht

Ballotine van Noorse zalm met basilicum en Ibérico Bellota ham, kruidenpluk uit de moestuin en crème van zeewier.

Eerste tussengerecht

In geurige court bouillon gepocheerde kreeft geserveerd met risotto acquerello en herbes de provençe, compôte van venkel en pastis

Tweede tussengerecht

Tortellini gevuld met fazant en zwarte cantharellen, geraspte zwarte winter truffel en geglaceerde worteltjes.

Hoofdgerecht

Roulleau van parelhoen en cantharellen, soubise van gesmoorde cevenne uien, jus van morieljes en 3 x pommes soufflé

Kaas

Assortiment van A.O.C. kwaliteits hoevekaasjes uit eigen regio en Frankrijk.

Dessert

Glazen “Mystery box” met selectie van zes verfijnde desserts naar fantasie van onze patissier.

Driegangen € 42,50

Voorgerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Viergangen € 53,50

Voorgerecht, eerste of tweede tussengerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Vijfgangen € 63,50

Voorgerecht, eerste en tweede tussengerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Zesgangen € 69,50

Voorgerecht, eerste en tweede tussengerecht, hoofdgerecht, kaas en zoet dessert.*

*Bij alle gangen menu’s worden welkomsthapjes en amuses geserveerd.

Voorgerechten

TONIJN SASHIMI

€ 19,-

Sashimi van verse rode tonijn op oosterse wijze met fijne ratatouille van milde pepers, gebrande sesam en cashew nootjes, vintage soja, crème van zeewier en boeren yoghurt.

COQUILLES EN KAVIAAR

€ 24,-

Carpaccio van verse coquilles saint Jacques geserveerd met Anna Dutch gold kaviaar, crème van topinamboer en zuivere olijfolie.

PRÉPARÉ PUUR RUNDVLEES

€ 18,-

A la minute bereide préparé van dry aged Simmentaler rundvlees op klassieke wijze met zoet-zuur van augurkjes en kruidige martino saus, kruidenpluk uit de moestuin en pommes souffle.

GANZENLEVER EN BOERENJONGENS

€ 23,-

Terrine van gemarineerde ganzenlever (bio) boerenjongens van sultana rozijnen en vanille, chutney van kweepeer en citrus fruit.

GARNALENKWARTET

€ 20,-

Proeverij van gepelde dagverse Zeeuwse garnalen, salade van garnaaltjes met een likje échte mayonaise, kopje crèmesoep met garnalen, garnalenkroket met dragon en gegratineerde garnaaltjes met gruyere.

Hoofdgerechten

VERSE VIS EN SCHAALDIEREN

KABELJAUW

€ 28,-

Hollandse kabeljauw met lentegroentjes in dragon crème en herbes de provençe, compôte van broccoli en zuivere olijfolie, pommes soufflé en een klassieke Hollandaise saus

ROG

€ 27,-

Licht gebakken rog met beurre noisette van gebrande amandelen en vadouvan specerijen, geglaceerde groene asperges op Maltezer wijze, compôte van venkel en pastis.

VLEES GERECHTEN 

BEEF WELLINGTON

€ 32,-

Specialiteit van Jan, Beef Wellington van runderhaas met duxelles van blanke champignons en parmaham, volgens traditionele wijze gebakken in roomboter korstdeeg geserveerd met jus demi-glace (is per 2 personen te bestellen, duurt heel even ongeveer 30 minuten).

LAMSVLEES LOZÈRE

€ 30,-

Rosé gebraden Lozère lamsrug op provençaalse wijze met duxelles van herbes de provençe, piperade van aubergine, pomodori en Taggiasche olijven.

DRY-AGED RUNDERLENDE EN KALFSZWEZERIK

€ 30,-

Gesauteerde Dry Aged runderlende met crispy gebakken kalfszwezerik, geschaafde zwarte truffel, 3x pommes soufflé en soubise van gesmoorde Cevenne uien

Desserts en zoete gelukjes

SOUFFLÉ

€ 14,-

Specialiteit van onze patissier, soufflé van boerenkwark met citroen en bourbon vanille, compôte van ananas en limoen (duurt heel even, ongeveer 25 minuten bereidingstijd).

CHOCOLADE DELICE ``AFTER EIGHT``

€ 12,-

Delice van valrhona chocolade en after eight, ganache van karamel en tia maria, cremeux van basilicum en mascarpone.

ZOETE GELUKJES,...

€ 15,-

Grand dessert van 8 kleine zoete verleidelijke verfijnde gelukjes, feestelijk opgediend (gaat u er even voor zitten…).

KAAS

€ 15,-

Een uitgebreid assortiment van heerlijke kwaliteitskazen uit eigen land en uit Frankrijk. Om het geheel te completeren hebben we een mooie selectie aan verschillende port’s, bijvoorbeeld een Graham Tawny of Messias 1984.

ECHT GEEN RUIMTE MEER VOOR EEN DESSERT, OF TOCH EEN BEETJE ZOET NA?

€ 7,-

Koffie- thee servies compleet met amandel-madeleines, bonbons, makarons uit eigen patisserie.

Adres:

Jan en Emma de Pree

Wagenaarstraat 13-15

4331 CX  Middelburg

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zaterdag

vanaf 18:00 uur

Reserveren:

0118 – 635 676

eetkamer@zeelandnet.nl