Voor kenners en ontdekkers

Uitgelicht

Coquilles en kaviaar Anna Dutch Gold

€ 24,-

Carpaccio van coquilles geserveerd met Anna Dutch gold kaviaar, topinamboer met zuivere olijfolie, crème van zeewier en boeren yoghurt.

Garnalen kwartet

€ 19,-

Proeverij van gepelde dagverse Zeeuwse garnaaltjes, gratin met gruyere, kroketje van garnaaltjes en dragon, kopje bouillabaisse zoals in Zuid-Frankrijk, cocktail van garnaaltjes met likje echte mayonaise.

Beef Wellington ``Specialiteit uit de keuken van Jan``

€ 32,-

Onze klassieker: Beef Wellington van runderhaas met duxelles van blanke champignons en paraham volgens traditionele wijze gebakken in roomboter korstdeeg geserveerd met saus demi-glace.

Een avond vol culinaire verleiding voor een vriendenprijsje?

Elke eerste donderdag van de nieuwe maand serveren wij het zeer populaire vriendenprijsje menu voor maar € 32,50. Als u zeker wilt zijn dat u een tafel heeft, raden wij u aan tijdig te reserveren, de belangstelling is zeer groot.

Eetkamer afscheidsmenu

Om te beginnen

Om te beginnen welkomst hapjes van parmezaan krakelingen, zoet-zuur van snoeptomaatjes en tuilles op provençaalse wijze.

Amuses

Twee verleidelijke mondvermaakjes.

Voorgerecht

Ceviche van rode tonijn volgens traditionele wijze geserveerd licht gerookte Oosterschelde paling, cremeux van mierikswortel en limoen

Eerste tussengerecht

Zeebaars met fijne zomer groentjes in dragon-room en herbes de provençe, taggiasche olijven, pomodori en pommes soufflé

Tweede tussengerecht

Marbré van het Spaans Iberico varken geserveerd met crispy gebakken kalfszwezerikjes, geroosterde bio-wortel, jus van parmezaan en bonen kruid

Hoofdgerecht

Roulleau van Poulet Noir  gevuld met cantharellen, soubise van gesmoorde nieuwe uien, romige truffel crème en 3 x pommes soufflé

Kaas

Assortiment van A.O.C. kwaliteits hoevekaasjes uit eigen regio en Frankrijk.

Dessert

Citroentaartje met gebrande merengue en gemarineerde frambozen, cremeux van bos-aardbeien, ganache van karamel en tia-maria

Voorgerecht,  tussengerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Viergangen € 55,-

Vijfgangen € 65,-

Zesgangen € 72,-

*Bij alle gangen menu’s worden welkomsthapjes en amuses geserveerd.

Voorgerechten

KREEFTSALADE

€ 22,-

Salade van in geurige bouillon gepocheerde kreeft met zachte hooilander geitenkaas, gemarineerde oer-biet en geschaafde zwarte tasmaanse winter truffel 

COQUILLES SAINT-JACQUES EN KAVIAAR

€ 24,-

Klassieke carpaccio van Noorse coquilles saint-jacques verrijkt met Anna Dutch kaviaar gold, crème van topinamboer en roodhoorntjes wier 

PRÉPARÉ PUUR RUNDVLEES

€ 18,-

A la minute bereide préparé van dry aged Simmentaler rundvlees op klassieke wijze met zoet-zuur van augurkjes en kruidige martino saus, cremeux van mierikswortel en pommes soufflé

GANZENLEVER IN TWEE BEREIDINGEN

€ 23,-

Terrine van ganzenlever ( bio ) ganzenlever met boerenjongens van sultana rozijnen en vanille, aceto balsamico, compôte van kweepeer en venkel 

GARNALENKWARTET

€ 19,-

Proeverij van gepelde dagverse Zeeuwse garnalen, salade van garnaaltjes met een likje échte mayonaise, kopje crèmesoep met garnalen, garnalenkroket met dragon en gegratineerde garnaaltjes met gruyere.

Hoofdgerechten

VERSE VIS EN SCHAALDIEREN

ZEEBAARS

€ 28,-

Zeebaars met fijne groentjes in dragon crème en herbes de provençe, crumble van taggiasche olijven en pomodori, compôte van venkel en een klassieke dragon Hollandaise 

TARBOT

€ 30,-

Tarbot van de grill met duxelles van shii-take en bladpeterselie, cannelloni van courgette en citroen couscous op provençaalse wijze, pommes soufflé en een klassieke champagne beurre blanc 

VLEES GERECHTEN 

BEEF WELLINGTON

€ 32,-

Specialiteit van Jan, Beef Wellington van runderhaas met duxelles van blanke champignons en parmaham, volgens traditionele wijze gebakken in roomboter korstdeeg geserveerd met jus demi-glace (is per 2 personen te bestellen, duurt heel even ongeveer 30 minuten).

ANJOU DUIF

€ 30,-

Rosé gebraden anjou duif royale met geroosterde bio-wortel en komijn, crumble van taggiasche olijven, geglaceerde lente groentjes en champignon-aardappeltjes 

KALFSZWEZERIK

€ 30,-

Crispy gebakken kalfszwezerik met soubise van topinamboer en zuivere olijfolie, 3 x pommes soufflé en twee variaties van zwarte tasmaase winter truffel 

Desserts en zoete gelukjes

SOUFFLÉ

€ 14,-

Specialiteit van onze patissier, soufflé van boerenkwark met citroen en bourbon vanille, compôte van ananas en limoen (duurt heel even, ongeveer 25 minuten bereidingstijd).

CITROEN TAART

€ 12,-

Onze klassieker, citroen taart met amandel biscuit en geflambeerde merengue, nieuwe Lambada aardbeien, verveine en cremeux van Valrhona chocolade 

ZOETE GELUKJES,...

€ 15,-

Grand dessert van 8 kleine zoete verleidelijke verfijnde gelukjes, feestelijk opgediend (gaat u er even voor zitten…).

KAAS

€ 15,-

Een uitgebreid assortiment van heerlijke kwaliteitskazen uit eigen land en uit Frankrijk. Om het geheel te completeren hebben we een mooie selectie aan verschillende port’s, bijvoorbeeld een Graham Tawny of Messias 1984.

ECHT GEEN RUIMTE MEER VOOR EEN DESSERT, OF TOCH EEN BEETJE ZOET NA?

€ 7,-

Koffie- thee servies compleet met amandel-madeleines, bonbons, makarons uit eigen patisserie.

Adres:

Jan en Emma de Pree

Wagenaarstraat 13-15

4331 CX  Middelburg

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zaterdag

vanaf 18:00 uur

Reserveren:

0118 – 635 676

eetkamer@zeelandnet.nl