Voor kenners en ontdekkers

Uitgelicht

Coquilles en kaviaar Anna Dutch Gold

€ 24,-

Carpaccio van coquilles geserveerd met Anna Dutch gold kaviaar, topinamboer met zuivere olijfolie, crème van zeewier en boeren yoghurt.

Garnalen kwartet

€ 19,-

Proeverij van gepelde dagverse Zeeuwse garnaaltjes, gratin met gruyere, kroketje van garnaaltjes en dragon, kopje bouillabaisse zoals in Zuid-Frankrijk, cocktail van garnaaltjes met likje echte mayonaise.

Beef Wellington ``Specialiteit uit de keuken van Jan``

€ 32,-

Onze klassieker: Beef Wellington van runderhaas met duxelles van blanke champignons en paraham volgens traditionele wijze gebakken in roomboter korstdeeg geserveerd met saus demi-glace.

Een avond vol culinaire verleiding voor een vriendenprijsje?

Elke eerste donderdag van de nieuwe maand serveren wij het zeer populaire vriendenprijsje menu voor maar € 32,50. Als u zeker wilt zijn dat u een tafel heeft, raden wij u aan tijdig te reserveren, de belangstelling is zeer groot.

Specialiteiten Menu

Om te beginnen

Om te beginnen welkomst hapjes van parmezaan krakelingen, zoet-zuur van snoeptomaatjes en tuilles op provençaalse wijze.

Amuses

Twee verleidelijke mondvermaakjes.

Voorgerecht

In V.O.C. specerijen melange gelegde Noorse zalm met sashimi van rode tonijn, creme van zeewier en kruidenpluk uit de moestuin

Eerste tussengerecht

Tarbot met peer en zwarte zomer truffel, compote van venkel en  pastis, artisjok barigoule op provençaalse wijze

Tweede tussengerecht

Tortellini gevuld met ricotta en basilicum geserveerd met confit van Zeeuws lamsvlees, jus van parmezaan en bonen kruid

Hoofdgerecht

Roulleau van parelhoen en cantharellen, soubise van gesmoorde nieuwe uien, jus van morilles en 3 x pommes soufflé

Kaas

Assortiment van A.O.C. kwaliteits hoevekaasjes uit eigen regio en Frankrijk.

Dessert

Glazen “Mystery box” met selectie van zes verfijnde desserts naar fantasie van onze patissier.

Driegangen € 42,50

Voorgerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Viergangen € 53,50

Voorgerecht, eerste of tweede tussengerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Vijfgangen € 63,50

Voorgerecht, eerste en tweede tussengerecht, hoofdgerecht en zoet dessert.*

Zesgangen € 69,50

Voorgerecht, eerste en tweede tussengerecht, hoofdgerecht, kaas en zoet dessert.*

*Bij alle gangen menu’s worden welkomsthapjes en amuses geserveerd.

Voorgerechten

TONIJN SASHIMI

€ 19,-

Sashimi van verse rode tonijn op oosterse wijze met fijne ratatouille van milde pepers, gebrande sesam en cashew nootjes, vintage soja, crème van zeewier en boeren yoghurt.

COQUILLES SAINT-JACQUES EN KAVIAAR

€ 24,-

Klassieke carpaccio van Noorse coquilles saint-jacques verrijkt met Anna Dutch kaviaar gold, crème van topinamboer en roodhoorntjes wier 

PRÉPARÉ PUUR RUNDVLEES

€ 18,-

A la minute bereide préparé van dry aged Simmentaler rundvlees op klassieke wijze met zoet-zuur van augurkjes en kruidige martino saus, kruidenpluk uit de moestuin en pommes souffle.

GANZENLEVER IN TWEE BEREIDINGEN

€ 23,-

Terrine van ganzenlever ( bio ) in twee verschillende bereidingen, 1 x met boerenjongens van sultana rozijnen en vanille, 1 x met brunoise van zwarte truffel en crème van topinamboer.

GARNALENKWARTET

€ 20,-

Proeverij van gepelde dagverse Zeeuwse garnalen, salade van garnaaltjes met een likje échte mayonaise, kopje crèmesoep met garnalen, garnalenkroket met dragon en gegratineerde garnaaltjes met gruyere.

Hoofdgerechten

VERSE VIS EN SCHAALDIEREN

ZEEBAARS

€ 28,-

Zeebaars met fijne lente groentjes in dragon crème en herbes de provençe, ratatouille van taggiasche olijven en honing tomaat, pommes soufflé en een klassieke Hollandaise saus 

TARBOT

€ 30,-

Licht gebakken jonge tarbot met doyenne du comice peer en zwarte zomer truffel, artisjok ” barigoule ” op provençaalse wijze, compôte van venkel  en pastis

VLEES GERECHTEN 

BEEF WELLINGTON

€ 32,-

Specialiteit van Jan, Beef Wellington van runderhaas met duxelles van blanke champignons en parmaham, volgens traditionele wijze gebakken in roomboter korstdeeg geserveerd met jus demi-glace (is per 2 personen te bestellen, duurt heel even ongeveer 30 minuten).

ANJOU DUIF

€ 30,-

Rosé gebraden anjou duif royale met geroosterde bio-wortel en komijn, crumble van taggiasche olijven, geglaceerde lente groentjes en champignon-aardappeltjes 

DRY-AGED RUNDERLENDE EN KALFSZWEZERIK

€ 29,-

Gesauteerde Dry Aged runderlende met crispy gebakken kalfszwezerik, geschaafde zwarte truffel, 3x pommes soufflé, spekkoek van kastanje en nieuwe aardappeltjes 

Desserts en zoete gelukjes

SOUFFLÉ

€ 14,-

Specialiteit van onze patissier, soufflé van boerenkwark met citroen en bourbon vanille, compôte van ananas en limoen (duurt heel even, ongeveer 25 minuten bereidingstijd).

CITROEN TAART

€ 12,-

Onze klassieker, citroen taart met amandel biscuit en geflambeerde merengue, nieuwe Lambada aardbeien, verveine en cremeux van Valrhona chocolade 

ZOETE GELUKJES,...

€ 15,-

Grand dessert van 8 kleine zoete verleidelijke verfijnde gelukjes, feestelijk opgediend (gaat u er even voor zitten…).

KAAS

€ 15,-

Een uitgebreid assortiment van heerlijke kwaliteitskazen uit eigen land en uit Frankrijk. Om het geheel te completeren hebben we een mooie selectie aan verschillende port’s, bijvoorbeeld een Graham Tawny of Messias 1984.

ECHT GEEN RUIMTE MEER VOOR EEN DESSERT, OF TOCH EEN BEETJE ZOET NA?

€ 7,-

Koffie- thee servies compleet met amandel-madeleines, bonbons, makarons uit eigen patisserie.

Adres:

Jan en Emma de Pree

Wagenaarstraat 13-15

4331 CX  Middelburg

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zaterdag

vanaf 18:00 uur

Reserveren:

0118 – 635 676

eetkamer@zeelandnet.nl